ToimintaPohojanmaan Offroad ry on Pohjanmaan alueen maastoauto- ja mönkijäharrastajien yhdistys. Yhdistyksen alkutaival ulottuu muutaman vuoden taakse, aikaan kun offroad-harrastajat kokoontuivat satunnaisesti viettämään aikaa autoharrastuksen parissa. Väkimäärä kasvoi kokoajan enemmän ja todettiin harrastajien kaipaavan jotain yhdistävää tahoa, jonka puitteissa olisi helpompi järjestää kokoontumisia ja tavoittaa myös uusia asiasta kiinnostuneita.

Pohojanmaan Offroad ry perustettiin vuonna 2006 ja toiminta on lähtenyt käyntiin vilkkaasti yhteisten ajelupäivien ja järjestettyjen tapahtumien muodossa.

Pohojanmaan Offroad ry:n tavoitteeena ympäristöystävällisyys sekä ohjatun ja valvotun toiminnan tarjoaminen kaikille halukkaille. Yhdistyksen avulla on ajeluihin maanomistajien luvalla ajoalueita , joista pidetään yhdessä huolta .

Yhdistys tarjoaa myös foorumin jossa harrastajien on helppo kohdata ja kysellä kokemuksia ja neuvoja muilta. Täältä harrastajat löytävät tietotaitoa sekä maastoajoneuvojen rakentamisesta , että kaikenlaisesta asiaan liityvistä esimerkiksi GPS systeemeistä.

Yhdistys kannustaa osaltaan jäseniään kilpailutoiminnassa mm. 4X4 Suunnistus cup ja Trial. Menestystä on saavutettu jo useampana vuonna.

Pohojanmaan Offroad ry pyrkii järjestämään yleisötapahtumia, joissa tuodaan lajia esille ja joissa yleisön on helppo joko osallistua ja kokeilla lajia itse, ja/tai kysyä lisäinformaatiota kaikesta lajiin liittyvästä. Tällaisesta tapahtumasta esimerkkinä Joupiska Offroad, joka on toteutettu jo kolmena syksynä Seinäjoella.

Tärkeä mainitsemisen arvoinen asia on myös yhdistyksen jäsenien osallistuminen vapaaehtoiseen pelastuspalvelutoimintaan http://vapepa.fi . Yhdistyksellä jäsenet kuuluvat ryhmään , joka harjoittelee pelastustoimintaa ohjatuissa harjoituksissa, ja on jo osallistunut maastoajoneuvoin myös varsinaiseen etsintätoimintaan.

Tervetuloa mukaan!Pohojanmaan Offroad ry, Puh. 040 4828652Mobiili